In het organiseren van een dropping zit meer werk dan je wellicht vooraf zult denken. In de herfst en winter organiseren we veel “avond droppings” op de Veluwe.  In het voorjaar en zomer zijn het dan weer meer droppings per legertruck of zelfs met een helikopter. Elke dropping vraagt weer om een eigen aanpak, maar ook zijn er veel zaken die we voor elke dropping nalopen.

Vooraf inventariseren we natuurlijk wat de wensen van de groep zijn. Ook het aantal deelnemers, de gezondheid, de leeftijd en ook het doel van de dropping worden doorgenomen. Doel kan bijvoorbeeld zijn: teambuilding of een leuk en uitdagend personeelsuitje. Waar men vaak niet aan denkt is dat we ook toestemming/vergunningen moeten hebben om droppings op de Veluwe te mogen organiseren. Bij elke aanvraag hebben we contact met de bosbeheerder om daar toestemming en een vergunning voor te krijgen. Natuurlijk moeten wij ook rekening houden met bijvoorbeeld de bronstijd van herten. Ook met de (groen) werkzaamheden in het bos houden we rekening. Als we met de helikopter een dropping doen, dan worden er ook vergunningen aangevraagd bij de provincie. Dit verloopt via de helikopter maatschappij. Natuurlijk moeten we ook toestemming hebben van de landeigenaren om er te landen en op te stijgen.

De route die men na de dropping gaat volgen is natuurlijk ook belangrijk. Gaat men wandelen of met een ander vervoersmiddel (solex, segway, fiets of tandem) Elke route moet een veilige zijn. Bij een avond dropping wandelen de deelnemers meestal met een GPS. De routes zijn altijd vooraf bekend en worden ook kort gesloten met de instantie. Dit om te voorkomen dat er, in geval van calamiteiten, niet bekend is dat wij deelnemers in de omgeving hebben lopen. Je kan je voorstellen dat dit bijvoorbeeld met een bosbrand van groot belang is! Zo weten we dus redelijk nauwkeurig waar de deelnemers zijn. Ook hebben ze natuurlijk een telefoonnummer mee van ons in geval van calamiteiten.

Als men weer terug is op de locatie waar we gestart zijn, tellen we ongezien, even na of iedereen echt weer terug is. Als dat het geval is maken we nog een mooie groepsfoto voor een onvergetelijk herinnering.

[row]

[col span=”4″ span__sm=”12″]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[button text=”Meer informatie” expand=”true” link=”https://www.adventureveluwe.nl/legertruck-dropping/” target=”_blank”]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[/col]

[/row]

Brochure Adventure Veluwe 2022

Vraag onze brochure voor 2022 aan!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang de brochure direct in je mailbox.